Cestoviny aglio olio s čiernymi olivami
400 g tagliatelle
7 strúčikov cesnaku
1, 5 dcl olivového oleja + 2 PL na varenie cestovín
soľ, mleté čierne korenie
sušené chilli
2 hrste čiernych vykôstkovaných olív
parmezán
Cesnak nasekáme nadrobno a krátko ho zarestujeme na rozpálenom olivovom oleji. Asi po 1 min. pridáme chilli (podľa chuti).
Medzitým si nakrájame olivy na polovice a pridáme ich k cesnaku. Krátko orestujeme. Dochutíme soľou a mletým čiernym korením.
Vo vriacej a osolenej vode s 2 PL olivového oleja uvaríme tagliatelle domäkka (niekto má rad Al dente alebo rozvarené, takže varte cestoviny podľa chuti).
Nakoniec pridáme tagliatelle k cesnakovej zmesi a dobre premiešame.
Servírujeme s nastrúhaným parmezánom.
Čas: 35 min.